bodyART MOZGÁSSTÚDIÓ BUDA
buda [at] bodyartmozgasstudio.hu
Tel: +36 (1) 794 5593

 

bodyART MOZGÁSSTÚDIÓ PEST
pest [at] bodyartmozgasstudio.hu
Tel: +36 (1) 788 8798

 
  • English
  • Magyar

Peak Pilates

Peak Pilates

A Pilates-módszer olyan edzésrendszer, melynek hatékonyságát az alapelvek összességének betartása, a rendszeres gyakorlás és a sokféle módon kihívás elé állított TEST-TUDAT-SZELLEM teszi eredményessé.
A Pilates bármilyen életkorban, egészségi állapotban elkezdhető. Éppen úgy tudjuk támogatni a sérülésből rehabilitálódót a betegségből lábadozó vendéget, mint kihívás elé állítani a versenysportolót
Mi a különbség a Peak Pilates és a többi rendszer között?
Anélkül, hogy részletesen taglalnánk Joseph H. Pilates életét és munkásságát valamint az ő nevével fémjelzett Pilates iskolák irányzatait, elmondhatjuk, hogy a Peak Pilates klasszikus Pilates iskola, mely fontosnak  tartja megőrizni Jospeh H. Pilates munkásságnak teljességét, egységét, gondolatrendszerét, alappilléreit.
Az eredményességet éppen ez a szigorúan klasszikus elvekre épülő szisztematikus oktatás biztosítja.
A Pilates-módszer a test  középpontját tartja fókuszban. Legfontosabb célja az un. ERŐKÖZPONT erősítése és nyújtása és innen kiindulva éri el a teljes testet az edzés. Minden mozdulatot a légzés irányít.
Fontos tudnunk, hogy minden eszköz, amit a csoportos órákon illetve a személyi edzésen használunk, Joseph H. Pilates eredeti terveinek követésével készült.(Reformer, Cadillac, Chair, Hordó, stb.) A PeakPilates gépek kényelmesek és könnyen kezelhetőek.
Mind a matracos, mind a gépes órákon az eredeti, Joseph H. Pilates által kidolgozott  gyakorlatok rendszerét követjük.
Mivel a gyakorlatokat sokféle módon variálhatjuk, még csoportos órán is tudunk szintkülönbséget adni, differenciáltan tanítani. Így az sem érzi rosszul magát, aki még csak néhány órán volt vagy épp ez az első Pilates órája, de a sok éve gyakorló is kihívásnak érez minden foglalkozást.