Csoportos Pilates Mat

Csak Te és a gravitáció!

A matracos csoportos órák a Pilates –ként váltak ismerté hazánkban.

Valójában a MATRAC a rendszer alapja. Pilates szerint, azért mondhatjuk, hogy a matracos edzés a legnehezebb, mert ott nincs más csak a gravitáció és Te.

Mindenkinek ajánljuk! Bárki, életének bármelyik szakaszában elkezdheti a gyakorlást. Jó eredményeket lehet ezzel az edzésmódszerrel elérni azoknál, akik betegség vagy sérülés utáni lábadozás után kezdenek ismételten mozogni. Azoknak is bátran ajánljuk ezt a foglalkozást, akik régen nem mozogtak, de érzik, hogy valamit tenniük kell az egészségükért. Az órán halk zene mellett az oktató szemléletesen adja az instrukciókat, úgy, hogy azok is tudják követni azokat, akik nemrégen űzik ezt a sportot és a testtudatuk még nem túl fejlett. Az edző a foglalkozás közben a teremben körbejárva segít, javítja a mozdulatot.

A matracos Pilates edzésen megtanuljuk az alapelveket, megismerjük az un. ERŐKÖZPONTOT, fejlődik a testtudatunk, az erő-rugalmasság, a koordináció. Megtanuljuk kontroll alatt tartani a mozgásunk minden apró mozzanatát. Mindezt a légzésünkkel hangoljuk össze, ami hatékonyabbá teszi az edzést és segíti a koncentrációt.

PeakPilates edzőink, betartva a klasszikus iskola minden szabályát, nagy sikereket érnek el azoknál a vendégeknél, akik ezt a mozgásprogramot választják, és nem sajnálnak időt és erőfeszítést tenni a cél érdekében. Az óráinkon sokféle eszközt használunk (fitball, soft ball, Pilates gyűrű, dyn-air párna). Ezek az eszközök segítenek a gyakorlatok helyes kivitelezésében és újabb kihívást jelentenek a gyakorlás során.

A Pilates Mat órákon lehet igazán hatékonyan megalapozni azt a testtudatot, ami szükséges a gépeken történő edzéshez vagy a Pilates Chair (Mve Fitness Chair) foglalkozások hatékony gyakorlásához.